• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

Sommerferien står for døren, og "kaffestuerne" rundt om på de mange arbejdspladser bugner af feriekager, slik og andre godter. Det er super lækkert, men også lidt farligt...

Det kræver virkelig sin mand - at modstå kagebordets fristelser🧁🍰🎂

Jeg elsker også selv kage. Jeg "tåler" det bare ikke i store mængder. Det ved jeg faktisk ikke om nogen gør. Ved ikke om I kender det, men tager jeg først et stykke, så har jeg også lyst til to - og helt sikkert igen dagen derpå😬

Jeg kunne skrive en hel bog om, hvorfor det er bedst at lade være, hvilke negative konsekvenser sukker har på kroppen, hvordan man kan gøre musklerne bedre til at optage sukkeret og meget andet - men det bliver ikke i dag. Jeg holder nemlig sommerferie og har blot lovet at dele en af mine favorit-opskrifter - med mine nye kollegaer. En opskrift på sundt ferieslik.

Og nej, jeg er ikke fanatisk og bliver det heller aldrig. Jeg prøver blot at finde en balance midt i kageorgiet - og hvor paradoksalt er det lige, at jeg af alle er landet midt i "kagegruppen"🤩 Ja det kaldes vi af de vikarer, der kommer i vores gruppe. 

Nå men jeg ville selvfølgelig også gerne have lidt godter med på job den sidste dag inden ferien. Og traditionel kage skulle det helt sikkert ikke være. 

Det blev i stedet for friske jordbær dyppet i mørk chokolade og chokokulger rullet i lakrids og kokos. Og da alle skålene blev tømt og flere spurgte efter opskrifter - tænker jeg ikke, at valget faldt helt forkert ud - trods det sunde islæt🍓🍓

Det skal du bruge til chokokugler;

200 gram mandler eller nødder

4 dl kakaopulver

1 tsk vaniliepulver

600 gram dadler. Kan kombineres med abrikoser og/eller tranebær

Sådan gør du;

Mandler eller nødder hakkes til groft mel i en foodprocessor

Herefter tilsættes kakao og vaniliepulver

Til sidst tilsættes dadler/abrikoser/tranebær lidt efter lidt - til massen bliver blød og sammenhængende.

Formes til små delikate kugler, som rulles i alt efter smag (lakrids, kokos, hakkede nødder/peanuts, frysetørrede hindbær eller lign.

Opbevares på køl eller frys. Holdbarheden er lang, men hos os bliver de hurtigt spist😘

 

Vigtigt. Bemærk at der står foodprocessor. Siger det bare, da det har kostet mig en blender. Kan dog laves i en stærk blender. Her vil jeg dog anbefale at supplere massen med saften fra en presset appelsin. Bliver mindst lige så gode. Massen skal dog på køl inden det er muligt at rulle den til kugler.

God fornøjelse og dejlig sommer☀️

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload