• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Spis dig til sundhed, energi og velvære

June 15, 2019

I foråret skulle jeg have været til en offentlig forelæsning på Aarhus Universitet med et af mine helt store forbilleder - Oluf Borbye Pedersen. Den blev desværre aflyst.

Her til eftermiddag, hvor jeg af vejrmæssige årsager, var tvunget til at sidde indendøre, fandt jeg netop denne forelæsning på youtube - blot fra et andet universitet☔️

Jeg har lyttet og lyttet med stor begejstring. Åhh, hvor er det spændende...

 

Det er bestemt ikke uden grund, at der er overvældende interesse i tarmbakterie-forskning. Under forelæsningen kommer Oluf Borbye Pedersen bla ind på den kommunikation der foregår mellem vores tarm og vores hjerne.

Han forklarer på en let tilgængelig måde, hvordan man ved at manipulere med mus' tarmbakterier kan fremkalde ængstelige mus, nysgerrige mus, overmodige mus, lærenemme mus samt mus med ændret smertetærskel. 

Denne forskning er i fuld gang på mennesker, og flere tankevækkende resultater er allerede dukket op. Noget tyder på, at jo større diversitet, dvs mangfoldighed, vi har i vores tarmmikrobiota des større sundhed - både fysisk, psykisk og åndeligt😱


Han kommer desuden ind på nogle af de faktorer, der har betydning for reguleringen af vores tarmbakterier. Med den viden, som vi har dag, der spiller den mad som vi spiser, den allerstørste rolle. Og jeg må tilstå, at mine grøntsager, her til aften, blev spist med endnu større velbehag🥦🥑🥬🥒🥗.

Herunder kan I se professorens bud på, hvad et "festmåltid" bør indeholde - og hvad man bør begrænse.

I skulle virkelig tage at lytte til hele forelæsningen. I vil ikke fortryde det, det garanterer jeg. Den skaber grobund for refleksion - og man får lyst til øjeblikkeligt at "fodre" de gavnlige tarmbakterier med det mad, som de foretrækker.

Der knyttes også en kommentar en af mine uundværlige bøger "Tarme i topform", som Oluf Borbye Pedersen er medforfatter til. Den er lige trukket ned af hylden igen, og mon ikke I får opskriften på en af mine livretter - en af dagene. Og sidst men ikke mindst, så får mine tidligere kolleger kræftlægerne/forskerne en venlig hilsen med på vejen☺️

Åhh vi har så meget at lære endnu. Jeg ønsker så meget en åbenhed og ydmyghed overfor denne relativ nye viden/forskning - for mine patienter og medmenneskers skyld🙏

 

Herunder kan du lytte til hele forelæsningen; 

Oluf Borbye Pedersen - offentlig forelæsning.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload