• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Der er forår i luften

February 24, 2019

Hvad er mere fantastisk end at lykkes med en kage, der ikke alene smager vidunderligt, men tillige bidrager positivt til din sundhed. Det skete for mig i går, synes jeg i hvert fald selv😉

Jeg vil altid SÅ gerne servere et sundere alternativ. Det er ikke altid det lykkes lige godt, det ved jeg godt. Men det gjorde det i går - helt uden at gå på kompromis med hverken den gode smag eller vores sundhed.

Den tager lidt tid at forberede, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang, at jeg sætter den på bordet for mine gæster🌸

Og så er den ikke ikke blevet mindre velsmagende - dagen derpå.

 

Hvis du skulle få lyst til at prøve, så skal du bruge følgende:

 

1 konfektbund

200 gram mandler

150 gram juicede dadler - uden sten

1 spsk kokosolie (koldpresset selvfølgelig)

lidt god salt

 

2 valnøddebunde

150 gram valnødder

3-4 juicede dadler - uden sten

5-6 æggehvider

2 æggeblommer

2 tsk vaniliepulver

lidt god salt

1/2 dl honning

 

Chokoladecreme

1 dåse kokosmælk (fra køl) brug kun den faste del

lidt vaniliepulver

1-2 æggehvider

3 spsk kakao (uden sukker)

2-3 juicede dadler - uden sten

 

Hindbærcreme

1 tsk vaniliepulver

1 dåse kokosmælk (fra køl) brug kun den faste del

200 gram hindbær (frosne eller friske)

3-4 juicede dadler - uden sten

 

Glasur

Hindbærsaft

4-5 spsk kokosmælk (fra køl) brug kun den faste del 

 

Jeg gjorde cirka som følgende:

  • Samlede først konfektbunden ved at blende mandlerne. Efterfulgt at dadler, salt og kokosolie - til en fast masse. Denne fordeles i en springform eller lign (ca 20 cm) - og så i fryseren med den.

  • Bagte herefter de to valnøddebunde ved 180 grader i 15-20 minutter. Dadler, æggeblommer, vanilie, salt og honning blendes. Valnødderne tilsættes og køres kun lidt, så de bliver grofthakkede. Æggehviderne piskes stive og vendes efterfølgende forsigtigt i. Massen fordeles på en bageplade med bagepapir - i to portioner. Jeg tegnede to cirkler på 20 cm - og smurte ud efter dem.

  • Chokoladecremen blev fremstillet ved at piske den faste del af kokosmælken med vanilie, kakao og dadler. Æggehviderne piskes stive for sig selv og vendes efterfølgende forsigtigt i. På køl med cremen.

  • Hindbærcremen lavede jeg af frosne bær, som jeg tøede langsomt op. De fik et lille opkog sammen med dadlerne, som jeg havde mast med en gaffel. Saften hældes fra og gemmes. De "rene hindbær" røres med den faste del af kokosmælken og vaniliepulver - til en glat creme. I fryseren med den - bare indtil kagen skal samles om lidt.

  • Glasuren laves ved at blande hindbærsaften med 4-5 spsk fast kokosmælk.

  • Og så blev kagen ellers bare lagt sammen. Jeg lagde hindbærfyldet nederst på konfektbunden efterfulgt af en valnøddebund. Herpå blev chokoladecremen fordelt og toppet med endnu en valnøddebund, som til sidst blev pyntet med hindbærglasur og lidt bær🍓🌸

Opskriften er fra Katrine Tuborgh's "Stenalder køkken".

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload