• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Knasende sprøde chia knækbrød

February 10, 2019

I får lige endnu en "hjernegod" opskrift med, nu hvor jeg er i gang.

Ligesom granola'en jeg delte med jer i går (på facebook), så er disse knasende sprøde chia knækbrød fyldt med gode fedtstoffer fra frø, kerner og mandler.

De er fantastisk velsmagende, lette at bage, og så udgør de et sundt alternativ der kan anvendes som tilbehør, mellemmåltid eller hvad du lyster. 

 

Til en bradepande skal du bruge;

1 dl chiafrø

1/2 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

1 1/2 dl mandler

1 tsk bagepulver

2 dl vand

1-2 æggehvider

1 tsk groft salt, Læsø eller Himalaya

 

Chiafrø og hørfrø lægges i blød i vandet i 15 minutter.

De øvrige frø, kerner og mandler hakkes varieret. Jeg kommer ca halvdelen i kaffekværnen, så noget af blandingen får melkonsistens.

Herefter røres det hele godt sammen og fordeles ud på en bradepande med bagepapir - i et tyndt lag. Knækbrødene skæres i passende størrelser - inden de bages i ovnen ved ca 170 grader i 45 minutter.

Hold øje med at de ikke bliver for mørke.

 

Herhjemme går de som varmt brød, og de kan spises med alt på.

Her til aften fik vi dem som en lille starter med hokaidomos og edamame humus.

 

 

Opskriften er fra en af mine yndlingsbøger "Retrokuren" af Susy Grundahl.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload