• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Langtidshævet havreboller med surdej (GF)

November 15, 2018

Som lovet får I her min allerbedste opskrift på glutenfrie boller, bagt på surdej.

For et par måneder siden var jeg så heldig at få en surdej af en god kammerat. Den er blevet flittigt brugt lige siden og jeg er vældig tilfreds med den.

Hvis du ikke allerede har en surdej, så skal du have startet en op. Det er ganske let.

 

Glutenfri surdej

30 g havremel

30 g fuldkornsrismel

30 g fuldkornsmajsmel

100 g vand

Bland alle ingredienserne i et glas og sæt låget løst på. Lad glasset stå på køkkenbordet og rør i dejen hver dag. Efter 4 dage er den klar. Den er klar, når den danner små bobler og lugter dejlig surt.

Jeg forkæler og fodrer min surdej med en revet gulerod eller æble en gang i mellem. Det giver en mere aktiv surdej🥕🍎

 

Langtidshævet havreboller med surdej

250 g havremel

75 g boghvedemel/flager (jeg kværner hel boghvede i min kaffekværn)

75 g fuldkornsmajsmel

 

7 dl lunkent vand

20 g loppefrøskaller

2 spsk chiafrø

læsø- eller himalayasalt salt

50 g surdej

2 revne gulerødder

Pisk surdejen ud i vandet. Tilsæt herefter loppefrøskaller, chiafrø og salt - og pisk igen.

Rør til sidst melet og de revne gulerødder i - og stil til hævning, gerne natten over.

Jeg former bollerne med en ske med vand på og trykker/ruller dem i forskelligt drys fx havregryn, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø eller birkes☺️

Bages i en meget varm ovn (240 grader) i cirka 25 minutter. Bollerne skal være flotte mørkebrune og føles lette, når du løfter dem op.

 

Sådan vedligeholder du din surdej

I de perioder hvor du ikke bager hver dag, skal du opbevare din surdej på køl. 

Dagen inden eller mindst 4 timer før du igen vil bage, tager du surdejen ud af køleskabet og frisker den op. Det gøres ved at tage 50 g surdej (af den gamle fra køl), 50 g glutenfri mel (gerne en blanding af havre- ris- og majsmel) samt 75-100 g vand - det hele blandes og bliver til den nye surdej, som skal stå og udvikle sig på køkkenbordet - indtil den skal bruges til at bage med. 

Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes om dem😘

 

*Håber også I læser med på min facebook-side, hvor jeg af og til deler interessante artikler mm.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload