• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Pas godt på din mund

September 17, 2018

Mundbetændelse eller mukositis er en hyppig bivirkning til kemoterapi samt strålebehandling af hoved-hals regionen. 

Mange får også gener i form af mundtørhed pga nedsat spytsekretion. Vores spyt har en vigtig rolle i forhold til bakteriesammensætningen i mundhulen og har desuden betydning for fordøjelsesprocessen, som starter allerede i munden.

Hvis bakteriefloraen kommer i ubalance, er der en øget risiko for svampeinfektioner, karies (huller i tænderne), mukositis og andre parodontalsygdomme. 

Det er vigtigt at vide, at du selv kan være med til at passe på din mund. Derfor blev jeg så glad, da jeg forleden i forbindelse med mit halvårige besøg hos tandlægen, blev mødt med disse små flyers med forebyggende tiltag💋

* Selvfølgelig er en grundig daglig mund- og tandhygiejne essentiel med brug af en blød tandbørste og tandtråd.

* For at ændre på bakteriesammensætningen skal der dog kostændringer eller probiotiske tilskud til.

* Min tandlæge anbefaler Prolacsan sugetablet, som er et probiotisk tilskud med gavnlige mundhulebakterier. Du kan læse mere på www.prolacsan.dk

* Studier viser desuden, at kokosolie kan bidrage til en bedre mundhygiejne og et sundere tandkød. Det handler om den antimikrobielle superstjerne laurinsyre, som kokosolie indeholder store mængder af. Laurinsyre er anerkendt for evnen til at kunne dræbe/inaktivere bakterier, svampe, parasitter og vira. Effekten opnås ved "oilpulling", hvor du tager en skefuld kvalitetskokosolie og gurgler mund heri i minimum 2 minutter - gerne længere. Herefter spyttes der ud. Dette gøres dagligt. For yderlig inspiration anbefales Functional foods om kokosolie.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload