• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Bananbrød - når du er sulten for sjov.

November 22, 2017

De fleste som følger med her på bloggen har nok luret, at jeg ikke er den helt store tilhænger af sukker. I hvert fald ikke i for store mængder. Derfor kan man jo sagtens have lyst til lidt sødt en gang imellem. Det har jeg også.

Personligt er jeg blevet ret glad for "bananbrødet".  Jeg bager det tit og har liggende i køleskabet til at snuppe en skive af, når lækkersulten melder sig, typisk efter aftensmaden. Det smager helt fantastisk med en kop (ingefær)te til, og så er det ren guf for vores tarmbakterier. Bananbrødet er nemlig propfyldt med fibre og antioxidanter som styrker fordøjelsen og dermed immunforsvaret.

Jeg har hentet inspiration til opskriften i "Tarme i topform" . Hvis du skulle få lyst til at prøve det, så skal du anvende;

 

  • 3 modne bananer

  • 100 gram nødder (gerne valnødder)

  • 4 æg 

  • 30 gram kokosmel

  • 2 spsk HUSK frøskaller

  • lidt kanel, kardemomme og vaniljepulver

  • Evt 50 gram mørk chokolade min. 70 % eller et drys raw cacao nibs

 

Det hele blandes sammen med en stavblender eller blendes i en foodprocessor. Blandingen kommes i en form og bages i ovnen ved 170 grader i ca 45 minutter. Når det er kølet af, kan du skære fine skiver af det. Det smager dejligt med friske bær og lidt citronskal på.

Velbekomme og dejlig aften derude:-)

 

 

 

 

 

 

 

  •  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload