• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

En "overlevelsesguide"

November 15, 2017

På opfordring er jeg blevet bedt om at lave et forslag til en ”overlevelsesguide”, man kan tage med sig i forbindelse med en eventuel indlæggelse på hospitalet. Meget apropos Sundhedsmagasinets forrige udsendelse om hospitalsmad:-) Se den her

 

En overlevelsesguide kan bestå af:

 • Et par flasker (mælkesyregærede) grøntsagssaft

 • Et glas phytoguf*

 • En pose blandede nødder

 • En pose blandede tørrede frugter inkl svesker

 • En pose loppefrøskaller

 • En pose hampeprotein

 • En plade mørk chokolade

 • En pakke ingefærte og/eller matchate

 • En bøtte golden milk (ingefær og gurkemeje)

 • Et glas kokosolie

 • En flaske olivenolie

 • En karton plantemælk

 • Citroner

 • Fiskeolie

 • D-vitamin

 • Probiotika/mælkesyrebakterier

   

*Phytoguf er en blanding af frø, kerner og mandler (sesam, hørfrø, hampefrø, chiafrø, solsikkekerner og græskarkerner). Den er fantastisk at drysse på morgenmaden. Alternativt kan den blendes med i en smoothie. Blandingen er propfyldt med fibre som hjælper maden på vej, så man ikke bliver forstoppet. Forstoppelse er en hyppig komplikation, når man bliver lagt i en hospitalsseng.

Blandingen er også rig på gode fedtstoffer og proteiner.

 

”Overlevelsesguiden” kunne sagtens være længere, men det skal også være realistisk og muligt at medbringe. Et forslag kunne være, at man gør et net eller en kasse klar derhjemme, eventuelt med en liste over de sager, som man ønsker at medbringe. Det gør det lettere for den pårørende at pakke i en akut situation, hvis man ikke selv er i stand til det. På langt de fleste afdelinger er der et patientkøleskab, hvor det er muligt at opbevare medbragt ”mad”. Det er også muligt at bestille ”ønskekost eller specialkost”, hvis der er madvarer, som man ikke tåler. Tal endelig med os (personalet) om det, så hjælper vi, det bedste vi kan. Det sværeste er ofte af få friske grøntsager, og nok af dem.  

Med inspiration fra en tidligere klient, vil mit sidste råd være, at bede familie og øvrige besøgende om at medbringe friskpresset juice og/eller lækre salater - i stedet for blomster og slik. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload