• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Et sundt alternativ, når lækkersulten melder sig.

October 14, 2017

Efterårsferien står for døren, børnene er hjemme fra skole, venner og familie kommer på besøg. Der er dømt hygge. Hygge indebærer ofte noget lækkert, som ikke altid er af den sunde slags. Jeg har i dag eksperimenteret med små chokoladebrud, som jeg har fået inspiration til - af min gode studiekammerat jordemoder Tina Risbjerg.

Jeg bliver nødt til at dele opskriften med jer, da de smager himmelsk. Jeg serverede dem i øvrigt også i min klinik forleden. Der vakte de ligeledes begejstring:-)

De kan selvfølgelig varieres efter smag, men i dem jeg har lavet i dag, er der;

  • 200 g mørk chokolade (gerne 85%).

  • 150 g blandede nødder (valnødder, mandler, paranødder og pekannødder).

  • 50 g ristede kokosflager.

  • 1 dl blandede tørrede bær (gojibær og tranebær). 

  • 2 spsk kokosolie.

  • 1/2 tsk vaniljepulver.                                                                                                              

Nødderne ristes ved svag varme (150 grader) i ovnen i 15 minutter. Blandes efterfølgende med kokosflager og de blandede bær. Chokoladen smeltes over vandbad. Tilsættes kokosolie og vaniljepulver og blandes til sidst med de øvrige ingredienser. Blandingen hældes i en form beklædt med bagepapir eller i små isterningeforme drysset med frysetørret hindbær. Og på køl med dem i et par timer. De er et hit og så er de spækket med gode fedtstoffer, fibre og store mængder antioxidanter. 

Fedtstofferne er bla vigtige for vores cellemembraner, hormoner, nervesystem og hjerne, optagelse af fedtopløselige vitaminer og for vores blodsukker regulering.

Fibrene er med til at fremme en god fordøjelse, og de spiller også en vigtig rolle i forhold til udskillelse af kroppens forskellige affaldsstoffer som fx medicinrester, brugte hormoner og andre nedbrudte næringsstoffer.

De komplekse polyfenoler (plantestoffer) som der er i den mørke chokolade og bærrene har alle kræftforebyggende egenskaber i form af hæmning af blodkardannelse og antioxidativ virkning, så jeg vil med god samvittighed servere disse små chokoladebrud til efterårsferiens gæster - og ligeså kan du:-) 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload