• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Kender I bone broth (langtidskogt suppe)?

September 11, 2017

 

Efteråret står for døren og hvad er mere oplagt at sætte over at simre end en god portion langtidskogt suppe. 

Også kaldet bone broth indenfor den functionelle medicin. Indenfor den functionelle medicin anvender vi maden som medicin, og bone broth hører til blandt de mest potente madvarer, som har særlige sundhedsfremmende egenskaber. Bone broth kan nære, hele og opbygge vores knogler, led, hud, fordøjelse og bindevæv - og den kan virke opbyggende efter sygdom. Den langtidskogte suppe kan reparere en nedbrudt tarmslimhinde (som man ofte får, når man får kemoterapi), og den kan afhjælpe forskellige fordøjelsesproblemer.

Suppen indeholder et væld af næringsstoffer (byggesten) i form af letoptagelige aminosyrer/mindre peptider, fedtsyrer, mineraler og andre små stoffer (kollagen, glucosamin, hyaluronsyre), hvilket er en fordel for de mennesker, som har nedsat mavesyre (som vi får med alderen og under stressede forhold), mangel på andre fordøjelsesenzymer eller en beskadiget tarmslimhinde.  

Jeg anbefaler ofte bone broth i min vejledning til mennesker med kræft, som har udfordringer fra fordøjelsen. Jeg vil vove den påstand, at den gør mere gavn end alverdens syntetiske afføringsmidler. Du skulle prøve - du kan højest få det bedre. Og som jeg, under et tidligere blogindlæg har været inde på, så har al sygdom rod i fordøjelsen, så vi kan IKKE bruge for meget energi på den:-)

 

En nedbrudt tarmslimhinde spiller også en rolle ved allergi og andre autoimmune lidelser som inflammatorisk tarm, leddegigt og psoriasis, hvorfor bone broth tillige kan lindre ved disse sygdomme.

Hvis du er blevet nysgerrig eller mangler en opskrift kan jeg på det varmeste anbefale bogen "Bone broth" af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg og Charlotte Gylling Mortensen. Jeg har også tider i min klinik og hjælper gerne:-)

 

Pisst du behøver ikke have en kræftdiagnose for at bestille tid hos mig.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload