• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

En velfungerende fordøjelse er essentiel for den generelle sundhed.

August 5, 2017

Nogle siger, at du bliver, hvad du spiser. Mere korrekt er det at sige, at du bliver, hvad du fordøjer og optager. Vores fordøjelse sørger for at nedbryde den mad vi spiser og optage de livsvigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for - for efterfølgende at udskille de stoffer, som kroppen ikke skal bruge (affaldsstoffer, brugte hormoner og hormonforstyrrende stoffer). Det er også i vores tarm mikrobiotaen huserer. Mikrobiotaen er 1-2 kg venlige tarmbakterier, som bla producerer vitaminer, holder immunforsvaret skarpt og medvirker til dannelsen af forskellige hormoner og andre stoffer, som påvirker krop, hjerne og psyke. Sidst men ikke mindst - så sidder minimum 70% af vores immunforsvar i og omkring tarmsystemet. Der publiceres en hel del studier på dette område i disse år, som netop belyser denne sammenhæng. Der er ingen tvivl om, at vores generelle sundhed er afhængig af en velfungerende fordøjelse, og at mange problemstillinger kan føres tilbage til en ubalance i fordøjelsessystemet. 

 

Al kemoterapi påvirker de celler, som deler sig hurtigt. Det gør cellerne i tarmslimhinden i fordøjelseskanalen. Gener fra fordøjelsen er en yderst hyppig bivirkning ved medicinsk behandling med kemoterapi. Det kan være gener fra mavesækken, diare eller forstoppelse. Uanset, så påvirker en ubalance i fordøjelsessystemet altid immunforsvaret i negativ retning, og da kemoterapi desuden har en immundæmpende virkning, er det ikke usædvanligt at ende ud med et svækket immunforsvar.

 

Du kan styrke dit immunforsvar ved at stille skarpt på din fordøjelse. Du har måske forsøgt med diverse afføringsmidler eller stoppende piller - uden den store effekt. Indenfor den funktionelle medicin arbejder vi ud fra 5R-programmet, hvor vi forsøger at fjerne evt. uhensigtsmæssige fødevarer (fx mejeriprodukter, fuldkornsrugbrød og rå grøntsager ved diare), tilføre det som kroppen mangler i form af ordentlige byggematerialer, mad af god kvalitet, genskabe en sund tarmflora (fx probiotika), reparere tarmslimhinden (fx med essentielle fedtsyrer, relevante vitaminer/ mineraler og bone broth). Og rebalance med støtte til evt. kostændringer eller livsstilsændringer.

 

Det mest fantastiske ved at tage afsæt i ernæringen som din vigtigste medicin er, at "behandlingen" er bivirkningsfri. Det vildeste der kan ske er, at du får det bedre:-)

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload