• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Blog

June 23, 2019

Jeg elsker mad. Mad er min passion. Det behøver ikke være gourmetmad. Jeg er mere optaget af "functinal foods", altså mad vi kan bruge som medicin🥦🥦

Når vi taler om mad som medicin, så er grøntsagerne svære at komme uden om, særligt kål. Det er efterhånden adskillige år siden, at jeg begyndte at interessere mig for sundhedsværdien i kål. Til at starte med, var jeg især optaget og fascineret af de mange kraftfulde plantestoffer, som kål indeholder, og som i mange forsøg har vist sig virksomme som kræfthæmmere. Senere er jeg blevet klogere på og mere bevidst om, at kålsorternes høje fiberindhold er mindst lige så vigtige, da de er den bedste næring til vores essentielle tarmbakterier. Fibrene binder også affaldsstoffer som brugt kolesterol og østrogen til sig - og sørger for, at de fragtes ud af kroppen og ikke "forgifter" os. Ikke at forglemme alle de vitaminer og mineraler som planterne indeholder. Alle disse faktorer placerer kål i superligaen over vigtige grøntsager. Grøntsager...

June 19, 2019

Frokost på en fridag💚
Der er ikke noget mere fantastisk end at have en fridag midt på ugen.
Der bliver handlet, hakket og snittet, bagt og kokkereret - alle mulige forberedelser som letter hverdagen - resten af ugen. Og så bliver der selvfølgelig slappet af...Det er vigtigt.
Jeg går ind for en ugentlig fridag til alle. Der foreligger faktisk forskning, der bla påviser højere effektivitet, større arbejdsglæde og mindre sygefravær - hos mennesker, der arbejder på nedsat tid.
Noget at tænke over måske!!
Nå men det er min frokost det skal handle om. Jeg refererede til "Tarme i topform" forleden. Både salaten og den glutenfrie boller er inspireret derfra.


I dag lavede jeg en stor portion bagt kål, så er der både til aftensmaden og madpakken i morgen.
I ovnen kom:
2 fennikler i både
1 spidskål i både
Bådene dryppes med olivenolie og citronsaft. Drysses med græskarkerner, fintsnittet frisk chili og citronskal. 
Smages til med saltflager og friskkværnet peber.

Bages ved højst 180 grader i 20-3...

June 15, 2019

I foråret skulle jeg have været til en offentlig forelæsning på Aarhus Universitet med et af mine helt store forbilleder - Oluf Borbye Pedersen. Den blev desværre aflyst.

Her til eftermiddag, hvor jeg af vejrmæssige årsager, var tvunget til at sidde indendøre, fandt jeg netop denne forelæsning på youtube - blot fra et andet universitet☔️

Jeg har lyttet og lyttet med stor begejstring. Åhh, hvor er det spændende...

Det er bestemt ikke uden grund, at der er overvældende interesse i tarmbakterie-forskning. Under forelæsningen kommer Oluf Borbye Pedersen bla ind på den kommunikation der foregår mellem vores tarm og vores hjerne.

Han forklarer på en let tilgængelig måde, hvordan man ved at manipulere med mus' tarmbakterier kan fremkalde ængstelige mus, nysgerrige mus, overmodige mus, lærenemme mus samt mus med ændret smertetærskel. 

Denne forskning er i fuld gang på mennesker, og flere tankevækkende resultater er allerede dukket op. Noget tyder på, at jo større diversitet, dvs mangfoldi...

June 9, 2019

I dag skal I have endnu en af mine favoritter. Dem har jeg mange af og de varierer over tid☺️

I perioder eksperimenterer jeg lidt med min morgenmad. Dels for at få noget variation ind i min kost, men også for ikke at løbe sur i en bestemt grød.

Det gør en verden til forskel for mig, at få grøntsager indenbords allerede fra morgenstuden - så mit fokus ligger ofte her, ved grøntsagerne. 

Jeg får simpelthen mere energi, bedre humør og jeg kan mærke forskel på mit engagement og min koncentration.

Den grønne morgenskål, som du får opskriften på herunder er særlig skånsom mod maven og kan tillige indtages af mennesker med irritabel tarm (IBS), dvs til jer der må spise efter low fodmap diæten.

Jeg har også fundet inspiration til grøden i "Top trimmede tarme" af bla Cæcilie Gamsgaard Seidel.

I blenderen kommer;

100 gram frisk spinat eller 4 kugler frossen

1/2 lime (skrællet)

1 banan

1 stor håndfuld friske krydderurter fx mynte og citronmelisse

1 lille hånd mandler (10-12 stks)

1 spsk chiafrø

1 spsk ha...

Please reload

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload