• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Blog

February 26, 2019

For et par måneder siden modtog jeg vores spændende fagblad "Fokus på Kræft og sygepleje"
Jeg faldt især over artiklen "Opprioritering af ernæring i onkologien kan redde liv" - og den resulterede i nedenstående bidrag, som jeg på opfordring bringer her.

Kære Ghita Parry

Jeg har netop læst din vigtige og meget relevante artikel omkring opprioritering af ernæringen i onkologien, som kan redde liv. Der er ikke noget som er mere rigtigt.

Jeg har sådan lyst til at give mit besyv med. Du må ikke opfatte det som en kritik, men mere som et perspektiv.

Jeg er onkologisk sygeplejerske gennem mange år. Har indtil for en måned siden arbejdet på afdeling R på OUH (Odense Universitetshospital). Jeg har desuden en sundhedsfaglig kandidatuddannelse fra Syddansk Universitet og sidst men slet ikke mindst en toårig ernæringsterapeutisk uddannelse.

Du skriver, at ansvaret for patienternes ernæring i større grad bør overlades til det sundhedsfaglige personale.

Jeg tænker, at denne gruppe omfatter både læger og s...

February 24, 2019

Hvad er mere fantastisk end at lykkes med en kage, der ikke alene smager vidunderligt, men tillige bidrager positivt til din sundhed. Det skete for mig i går, synes jeg i hvert fald selv😉

Jeg vil altid SÅ gerne servere et sundere alternativ. Det er ikke altid det lykkes lige godt, det ved jeg godt. Men det gjorde det i går - helt uden at gå på kompromis med hverken den gode smag eller vores sundhed.

Den tager lidt tid at forberede, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang, at jeg sætter den på bordet for mine gæster🌸

Og så er den ikke ikke blevet mindre velsmagende - dagen derpå.

Hvis du skulle få lyst til at prøve, så skal du bruge følgende:

1 konfektbund

200 gram mandler

150 gram juicede dadler - uden sten

1 spsk kokosolie (koldpresset selvfølgelig)

lidt god salt

2 valnøddebunde

150 gram valnødder

3-4 juicede dadler - uden sten

5-6 æggehvider

2 æggeblommer

2 tsk vaniliepulver

lidt god salt

1/2 dl honning

Chokoladecreme

1 dåse kokosmælk (fra køl) brug kun den faste del

lidt vaniliepulver

1-2 æg...

February 10, 2019

I får lige endnu en "hjernegod" opskrift med, nu hvor jeg er i gang.

Ligesom granola'en jeg delte med jer i går (på facebook), så er disse knasende sprøde chia knækbrød fyldt med gode fedtstoffer fra frø, kerner og mandler.

De er fantastisk velsmagende, lette at bage, og så udgør de et sundt alternativ der kan anvendes som tilbehør, mellemmåltid eller hvad du lyster. 

Til en bradepande skal du bruge;

1 dl chiafrø

1/2 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

1 1/2 dl mandler

1 tsk bagepulver

2 dl vand

1-2 æggehvider

1 tsk groft salt, Læsø eller Himalaya

Chiafrø og hørfrø lægges i blød i vandet i 15 minutter.

De øvrige frø, kerner og mandler hakkes varieret. Jeg kommer ca halvdelen i kaffekværnen, så noget af blandingen får melkonsistens.

Herefter røres det hele godt sammen og fordeles ud på en bradepande med bagepapir - i et tyndt lag. Knækbrødene skæres i passende størrelser - inden de bages i ovnen ved ca 170 grader i 45 minutter.

Hold øje med at de ikk...

February 6, 2019

I dette blogindlæg vil jeg komme med lidt inspiration til, hvordan du kan spise dig til en bedre hukommelse. En nedsat og/eller dårlig hukommelse kan skyldes mange forskellige ting fx stress, søvnmangel, kemoterapi, hjernerystelse, depression, fordøjelsesproblemer og manglende motion. Men også det du spiser og drikker har betydning for din hjernefunktion.

Uanset årsag, så kan du gennem valg af mad og livsstil påvirke din krops evne til at danne nye hjerneceller. Hvor fantastisk er det ikke lige? Endnu mere vildt er det, at det faktisk kan gå særdeles hurtigt, hvis den (kroppen/hjernen) blot tilbydes de rette betingelser.

Hvad mad angår, så er det allervigtigste nok at få masser af gode uforarbejdede fedtstoffer. Vores hjerne er en fedtklump bestående af ca. 60% fedt, og den elsker og har brug for fedtstoffer. Vel at bemærke gode og uforarbejdede fedtstoffer fra fx koldpressede økologiske olier (kokos, oliven), frø, kerner, nødder, mandler, avokado og så...

Please reload

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload