• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Blog

August 18, 2018

Den blev god - min ferskensalsa🍑🍑 Det vidste jeg, at den ville blive. Jeg har faktisk lavet den jævnligt gennem mange år, dog uden før at tænke kræftforebyggelse. 

Jeg må indrømme, at det er den ikke blevet ringere af.

Den er lidt spicy og kan gå til mange retter. I går serverede jeg den til en kokos korma sammen med en stor skål grøn salat. Slet ikke dårligt...

Til min ferskensalsa bruger jeg:

5-6 modne ferskner

1 rød chili

1-2 rødløg

1-2 lime

1 bundt frisk koriander eller en håndfuld bredbladet persille (koriander er bedst)

Lidt friskpresset honning 

Salt og peber

Et drys ristede cashewnødder

En lille tilføjelse til mit indlæg om ferskner i går.

Det kan godt være, at ferskner er sunde og indeholder kræftforebyggende nutrienter. Men de er også fyldt med sødme og dermed en masse frugtsukker, som sender vores blodsukker uhensigtsmæssigt i vejret, hvis vi ikke tænker os om.

Min anbefaling vedrørende frugt er højst 2-3 stykker om dagen, afhængig af aktivitetsniveau. Og a...

August 18, 2018

Jeg bliver så glad, når jeg tænker på alle de sundhedsgevinster der er ved den lille kuglerunde stenfrugt med det fløjlsagtige skind. Fersknen. Den indeholder ikke mindre end et imponerende udvalg af vitaminer og mineraler. I særdeleshed A-, C- og E-vitaminer, men også mange andre antioxidanter. Og så er den pakket med kalium og udgør tillige en god kilde til mættende fibre.

Alt sammen næringsstoffer der får fersknen til at ligge i toppen af must-have fødevarer - i mit køkken. Næringsstoffer der er vigtige for vores immunforsvar, vores hjertesundhed og fordøjelse - ikke at forglemme vores syn og hud, for blot at nævne nogle af den saftige frugts mange fordele.

Som kronen på værket, så har både amerikanske og svenske forskere, for nylig, opdaget, at netop fersknen, men også nektarin og blomme, indeholder lige så mange kræftforebyggende plantestoffer som bær, og så til en meget lavere pris. Hvor fantastisk er det lige??

Jeg bliver endnu glad...

Please reload

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload