• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Blog

November 26, 2017

Jeg har fået endnu et herligt spørgsmål fra en af mine følgere.

"Lene hvad er din holdning til multivitaminer og hvad er en god multivitamin"?

Det vil jeg forsøge at svare lidt mere generelt på i dette skriv. Allerførst vil jeg dog sige, at der er mange holdninger til dét med vitaminer og mineraler. Mit bidrag bygger på den nyeste viden indenfor ernæringsforskningen, hvor vi lærer om hvilke (mikro)næringsstoffer vi får gennem kosten, og hvilke vi ikke får i kosten - og dermed kan have behov for som tilskud. 

En ting kan dog ikke diskuteres: vitaminer og mineraler er livsnødvendige. De indgår i utallige processer i kroppen, og en mangeltilstand af det ene eller det andet, kan medføre alverdens forskellige symptomer og/eller lidelser.

Jeg er bestemt af den holdning, at det ville være allerbedst, hvis vi kunne spise os til tilstrækkelige niveauer af vitaminer og mineraler, men problemet i dag er, at vores fødevarer dyrkes og produceres på en sådan måde, at indholdet af næringss...

November 22, 2017

De fleste som følger med her på bloggen har nok luret, at jeg ikke er den helt store tilhænger af sukker. I hvert fald ikke i for store mængder. Derfor kan man jo sagtens have lyst til lidt sødt en gang imellem. Det har jeg også.

Personligt er jeg blevet ret glad for "bananbrødet".  Jeg bager det tit og har liggende i køleskabet til at snuppe en skive af, når lækkersulten melder sig, typisk efter aftensmaden. Det smager helt fantastisk med en kop (ingefær)te til, og så er det ren guf for vores tarmbakterier. Bananbrødet er nemlig propfyldt med fibre og antioxidanter som styrker fordøjelsen og dermed immunforsvaret.

Jeg har hentet inspiration til opskriften i "Tarme i topform" . Hvis du skulle få lyst til at prøve det, så skal du anvende;

  • 3 modne bananer

  • 100 gram nødder (gerne valnødder)

  • 4 æg 

  • 30 gram kokosmel

  • 2 spsk HUSK frøskaller

  • lidt kanel, kardemomme og vaniljepulver

  • Evt 50 gram mørk chokolade min. 70 % ell...

November 15, 2017

På opfordring er jeg blevet bedt om at lave et forslag til en ”overlevelsesguide”, man kan tage med sig i forbindelse med en eventuel indlæggelse på hospitalet. Meget apropos Sundhedsmagasinets forrige udsendelse om hospitalsmad:-) Se den her

En overlevelsesguide kan bestå af:

  • Et par flasker (mælkesyregærede) grøntsagssaft

  • Et glas phytoguf*

  • En pose blandede nødder

  • En pose blandede tørrede frugter inkl svesker

  • En pose loppefrøskaller

  • En pose hampeprotein

  • En plade mørk chokolade

  • En pakke ingefærte og/eller matchate

  • En bøtte golden milk (ingefær og gurkemeje)

  • Et glas kokosolie

  • En flaske olivenolie

  • En karton plantemælk

  • Citroner

  • Fiskeolie

  • D-vitamin

  • Probiotika/mælkesyrebakterier

*Phytoguf er en blanding af frø, kerner og mandler (sesam, hørfrø, hampefrø, chiafrø, solsikkekerner og græskarkerner). Den er fantastisk at drysse på morgenmaden. Alternativt kan den blendes med i en smoothie. Blandingen er propfyldt m...

November 7, 2017

Der er mange som spørger mig ”Lene er det kun mennesker med kræft, du vejleder”.

Hertil kan jeg kun sige nej, det er det bestemt ikke. Jeg tager også imod mennesker, som ønsker en aktiv rolle i deres sygdomsforløb, at kunne gøre noget selv. Mange som er bevidste om, at kost, motion og livsstil spiller en afgørende rolle i forhold til deres velbefindende.

Det kan være mennesker med træthed, overvægt, diabetes 2 eller forskellige autoimmune sygdomme.  

Jeg stiller ingen garantier om helbredelse, ej heller tænker jeg min vejledning som et alternativ til den medicinske behandling, men jeg lover til gengæld 100 % motivation til en sundere livsstil med gode muligheder for at få det bedreJ

Aktuelt er jeg ret optaget af den ketogene diæt, også kaldet den lavglykæmiske- eller den grøntsagstunge stenalderkost. Faktisk er det også den diæt, som går under navnet lov carb, high fat (LCHF). Kært barn – mange navne. Det er en diæt, som i al sin enkelthed går ud på at få kroppen på ”ret køl” med et stabil...

November 4, 2017

Jeg har virkelig fået udvidet min værktøjskasse med min nye ernæringsuddannelse. Særlig begejstret er jeg for den functionelle medicin, hvor ernæringen spiller en stor rolle. Den functionelle medicin er en forskningsbaseret model, der tager afsæt i et helhedsorienteret menneskesyn. Der arbejdes udfra den tankegang, at kroppen består af en række funktionsområder, som indbyrdes påvirker hinanden. Inspireret af en af mine meget dygtige undervisere Marianne Fjordgaard, kan modellen forklares og forstås således:

Forstil dig kroppen som et stort edderkoppespind. Et sted, midt i dette edderkoppe-spind, flyver en flue ind og sætter sig fast. Det er let at forestille sig, at fluen ikke kun påvirker edderkoppespindet lige der, hvor den har sat sig fast. Den vil baske vildt med vingerne og forsøge at komme fri - og trække edderkoppespindet skævt i alle retninger. Fluen vil altså skabe ballade mange andre steder end lige der, hvor den har ramt.

Med d...

Please reload

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload