• Facebook Social Icon

Højby Skovvej 40

5260 Odense S

kostmodkraeft@gmail.com

Telefon: 3024 7879

Blog

August 25, 2017

Jeg har fået lov til at bringe denne historie om Grethe og hendes datter Annette. De var på besøg hos mig forleden - i min nye klinik. Vi havde en god snak og deres besøg gjorde stort indtryk på mig. Især blev jeg inspireret af den måde de taklede Grethes sygdom på. 

I stedet for at komme med blomster og chokolade til sin mor, så laver Annette friskpresset grøntsagsjuice. På den måde hjælper hun Grethe med at leve op til Sundhedsstyrrelsens anbefalinger om 600 gram frugt og grønt om dagen. En anbefaling, der er mindst lige så vigtig, når man er blevet syg. Men det kan for nogen  

være vanskeligt at tygge sig igennem 600 gram frugt og grønt om dagen, især hvis appetitten er lille. Så kan man med fordel drikke friskpresset grøntsagsjuice, som er en af de sundeste og mest helsebringende drikke, vi kan indtage.

Friskpresset grøntsagsjuice er propfyldt med vitaminer, mineraler, enzymer, klorofyl og mange andre plantestoffer - alt...

August 18, 2017

Er en antiinflammatorisk kost relevant for mennesker med kræft. Det vil jeg forsøge at give et bud på i dette indlæg. Allerførst vil jeg kort forklare, hvad inflammation er. Inflammation er kroppens svar på en skade. Lidt forsimplet kalder man det også for en steril betændelsestilstand. Hvis du fx skærer dig i fingeren, forstuver foden eller får en infektion, så vil kroppen reagere meget hensigtsmæssigt med varme, rødme og hævelse. En reaktion der både beskytter det læderede område og sætter gang i helingsprocesserne. 

Kortvarig inflammation er helt nødvendig for at få repareret skaderne, men problemet opstår, når inflammationen bliver langvarig og kronisk, så kan den blive en farlig modstander. Den skadelige inflammation kan bla opstå ved rygning, mangel på motion, dårlig ernæringstilstand, for lidt søvn og stress.

Meget forskning tyder på, at inflammation er en af de helt store syndere, når det kommer til livsstilssygdomme som diab...

August 9, 2017

På billedet ovenfor ser I en tredobbelt verdensmester i henholdsvis mountainbike og cykelcross. Der er ingen tvivl om, at han kører på noget godt, og her tænker jeg ikke på cyklen men på brændstoffet. Og jeg ved det med sikkerhed, for det er min søn.

Men hvad har det så lige med Kost mod Kræft at gøre?

Det skal jeg fortælle jer, men allerførst vil jeg bede jer om at tænke over mine næste par sætninger. 

Det er almen viden, at maden spiller en afgørende rolle i en topatlets hverdag, både når der skal trænes, præsteres og restitueres. Det er et faktum, hvortil der aldrig stilles spørgmål.

Tilbage til min hverdag, hvor jeg møder mennesker med kræft hver dag som får kemoterapi dagligt, ugentligt, hver fjortende dag, hver tredje eller fjerde uge - måned efter måned. Her synes maden mindre betydningsfuld. Tror mange kan genkende at have fået at vide, at de bare skal gå hjem og spise det, som de har lyst til. Det bestemmer man selvfølgelig også helt selv. Men er man i den...

August 5, 2017

Nogle siger, at du bliver, hvad du spiser. Mere korrekt er det at sige, at du bliver, hvad du fordøjer og optager. Vores fordøjelse sørger for at nedbryde den mad vi spiser og optage de livsvigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for - for efterfølgende at udskille de stoffer, som kroppen ikke skal bruge (affaldsstoffer, brugte hormoner og hormonforstyrrende stoffer). Det er også i vores tarm mikrobiotaen huserer. Mikrobiotaen er 1-2 kg venlige tarmbakterier, som bla producerer vitaminer, holder immunforsvaret skarpt og medvirker til dannelsen af forskellige hormoner og andre stoffer, som påvirker krop, hjerne og psyke. Sidst men ikke mindst - så sidder minimum 70% af vores immunforsvar i og omkring tarmsystemet. Der publiceres en hel del studier på dette område i disse år, som netop belyser denne sammenhæng. Der er ingen tvivl om, at vores generelle sundhed er afhængig af en velfungerende fordøjelse, og at mange problemstillinger kan føres tilbage til en ubalance i fordøjelsessys...

August 4, 2017

Af hjertet tak for den fine modtagelse af min nye hjemmeside Kost mod Kræft.

Jeg er helt rundt på gulvet over alle de positive tilkendegivelser fra både familie, venner, kollegaer, bekendte og ikke mindst patienter. De betyder alle meget for mig. Allerede fra morgenstunden var der travlhed på siden. Af bare begejstring måtte jeg en tur i skoven med de firbenede og plukke brombær til min morgenmad...

Til dem af jer som ikke lige tænker over det, så er de flotte blåviolette brombær proppet med struttende sunde plantestoffer (anthocyaniner). De er fyldt med antioxidanter, som bla kan være med til at bremse inflammation. De indeholder store mængder C-vitaminer, som har en understøttende funktion på immunforsvaret, og så er de særdeles fiberrige og dermed gavnlige for vores fordøjelse. Sidst men ikke mindst, så har de smukke bær en blodsukkerstabiliserende virkning, så du kan roligt spise løs af de velsmagende bær.

Du kan med fordel spise 50-100 gram bær om dagen. Din krop...

August 3, 2017

Endelig er den klar – min nye hjemmeside, Kost mod Kræft. Jeg har glædet mig til at vise jer den, og jeg håber, at I vil tage godt i mod den. Som de fleste der kender mig - ved, så har jeg en særlig forkærlighed for sund og god mad. Jeg er ikke i tvivl om, at ernæringen spiller en grundlæggende rolle i al sygdomsforebyggelse og behandling. Og jeg er overbevist om, at når vi inddrager kosten som en del af behandlingen, skaber vi de bedste resultater. Da jeg startede i onkologien for 14 år siden, vejledte vi vores patienter i at gå hjem og tage den med ro, når de havde fået stillet diagnosen kræft. I dag anbefaler vi det stik modsatte, nemlig fysisk aktivitet af både moderat og høj intensitet. Vi bliver heldigvis hele tiden klogere. Sådan er det også på ernæringsområdet. Det tager bare tid.

Hvis du, ved en fejl, har fået at vide, at du ikke selv kan gøre noget med din kost, kan det ikke være mere forkert. Du kan ALTID gøre en forskel.

Please reload

Blogindlæg

Sundt ferieslik til kagegruppen

July 18, 2019

1/10
Please reload

Arkiv
Please reload